A villanyszerelő árak -ról

A villanyszerelésnél is, mint minden szolgáltatásnál, a villanyszerelő szolgáltatás árak meghatározó szerepet töltenek be a megrendelés kapcsán.
Ezért írom le részletesen, kivitelező vállalkozóként tapasztalataimat az árazással kapcsolatban.

Az interneten és más hirdetésekben több helyen megtalálhatóak a villanyszerelési árak általánosítva. Ezeken a hirdetési felületeken külön feltűntetve megtalálhatóak jellemzően a szerelvényezés méter és konnektorok biztosíték táblák cseréinek darab árai. Emellett külön a horony, elosztó dobozok, vésését, új építéseknél földelés kiépítését, nagy kiterjedésű fémtárgyak földelését is db áron meghatározzák.
Ez is egy megoldás, de mi egy kicsit másként vélekedünk a villanyszerelés árak meghatározásáról.

klímavillám klímaszerelés és villanyszerelés pécelen és környékén villanyszerelés árak

Ház, lakás komplex villanyszerelés ára:

villanyszerelő kivitelezés, vagy a hibaelhárítás, árainak megállapítása, többlépcsős folyamat. Leendő ügyfeleim, telefonon vagy e-mail útján keresnek fel. Nagyobb volumenű megrendeléseknél, elengedhetetlen az árajánlat adáshoz a helyszíni felmérés, egyeztetés (ingyenes).

Az első telefonbeszélgetésben a megrendelő rendszerint rákérdez, hogy milyen áron tudom vállalni a munkát. Más villanyszerelő vállalkozás ilyenkor azonnal, alapszerelésre 9-15000Ft/m2 árat mond, a helyszíni felmérést megelőzően. Ezt azért tartom megtévesztőnek, mert nem ismerjük a megrendelő igényeit és az ingatlan adottságait pl.: nem tudhatjuk, hogy az erősáramú kivitelezés mellett szükség van-e antenna, riasztó, kamera rendszer esetlegesen a számítógépek otthoni LAN hálózati kábelezés előkészítésére, kivitelezésére…stb.

A komplex épület vagy lakás villanyszerelés árak többsége úgy alakul, hogy 20-35% anyagköltséget 65-80% munkadíj követ. A felszámolt munkadíj minden esetben a ráfordított munkaóra, kiszállások darabszáma, távolság és a kopó alkatrészek értékének függvénye.

Panel lakásában kapcsolók, konnektorok áthelyezése, vezetékeket falban vezetése, jelentősen több munka órát vesz igénybe. Vasbeton falban (panelben) hornyot marni lényegesen nehezebb, mint téglafalban.
Példaként: A fal horonymaró gépek 2db gyémánt vágótárcsával működnek. Erősen kopó alkatrész betonban a vágó tárcsa, melyekből a jobb minőségű darabok (Bosch,Makita) 2db 25000Ft-ba is kerül, melyek 20-30m vágás után elkopnak. A horony marás még ipari porszívó használata mellet is, olyan mennyiségű porral jár, hogy a helyiséget ki kell üríteni. Ezért panellakásban azt javaslom, hogy ha szükséges a szerelvények áthelyezése, azt érdemes falon kívül diszkrét kábelcsatornában elvezetni.
Kapcsolók és konnektorok árában is nagy eltérés lehet. Konnektorból, kapcsolókból a megvásárlási érték 1000-1200Ft/db ártól akár 15000Ft/db-ot is elérhet, mely már
a wifi-s okos kapcsoló, konnektor kategória. A legtöbb esetben a minőségi Legrand, Schneider szerelvények kb.:1500Ft/db-3000Ft/db szerelvény költséggel beszerezhetőek.

A felsorolt eltérések miatt, elengedhetetlen a helyszíni felmérés és a részletes egyeztetés a megrendelővel árajánlat adás előtt!!! A felmérés Pest megyében és Budapest legtöbb kerületében ingyenes!

Komplex felújítás esetén a megrendelés folyamata, árképzés:

– Telefonos egyeztetés, időpont meghatározása a helyszíni felmérésre.
– Helyszíni felmérés alkalmával egyeztetjük, felmérjük a vevő igényeit és az ingatlan adottságait.
– Megbeszéljük milyen eszközök és funkciók kerülnek beépítésre.
– Általában 1-3 napon belül továbbítjuk a hivatalos árajánlatot.
– Megbízás esetén, egyeztetjük az időpontot, majd megkezdjük a villanyszerelés kivitelezési munkálatokat.

Fontos kihangsúlyoznom, hogy az árajánlatban megadott vállalkozási ártól nem térünk el, az adott munkánál ezért biztos lehet abban, hogy nem merülnek fel váratlan költségek a villanyszerelési árak kapcsán.
A komplex villamos kivitelezéseink villamos kötéseire 5 év garanciát vállalunk.
A beszerelt eszközökre (konnektorok; kapcsolók) a gyártó által meghatározott garancia vagy szavatossági idő érvényes.

Villanyszerelő árak, gyorsszolgálat, nonstop hibaelhárítás esetén:

A kapcsolatfelvétel jellemzően telefonon történik. A ügyfél elmondja a hiba jelenségét. Pl.: elment az áram a lakásban, esetlegesen vagy részlegesen. Folyamatosan lekapcsol valamelyik kismegszakító vagy egyszerűen csak lámpát,
kapcsolót, konnektort szeretne cserélni, felszereltetni: tűzhelyt, bojlert beköttetni stb… A megkeresések tárgya szerteágazó.
Az esetek többségében még kiérkezés előtt, pár kérdés alapján a telefonhívás alkalmával, meg tudjuk becsülni a javítás várható időigényét és villanyszerelő kollégánk közli szolgáltatás várható árát.
Kisebb gyorsszolgálati villanyszerelő munkák esetén a vállalási árak befolyásoló tényezője a helyszínen töltött munkaóra és a kiszállási távolság.
Tapasztalataink alapján a legtöbb hibaelhárítási, hibajavítási villanyszerelés munka 1 órán belüli helyszínen töltött idő alatt megoldást nyer.

Villanyszerelő gyorsszolgálati árak:

 • Budapest területi kiszállás 20000 Ft

  (egy óra munkavégzéssel)

 • Minden további megkezdett óra 7500 Ft
 • Budapest 40 km vonzáskörzetében 25000 Ft

  (egy óra munkavégzéssel)

 • Minden további megkezdett óra 7500 Ft
 • Éjszakai Non-Stop felár 20000 Ft

  (21:00 - 05:00 között)

Villanyszerelési szolgáltatásaink:

Ajánlatkérés

A következő adatok megadásával segítheti az ajánlattételt: