Felmérés

A pontos felmérés rendkívül fontos, hiszen minden helyszin más. Fontos megismerni, hogy az ingatlan elektromos hálózata mit bír el, hol lehet áramhoz jutni, mekkorák a biztosítékok stb. A kültéri egység és a beltéri egység helyes elhelyezése is sok tényezőtől függ. Fontos, hogy olyan helyet találjunk, ami hőtechnikailag, akusztikailag és egészségügyileg is a leg optimálisabb.

Miért fontos az ingyenes klíma felmérés?

Vannak cégek aki helyszíni felmérés nélkül, csak egy telefonos egyeztetés után már tudja is, hogy Önnek milyen típusú klímaberendezés kell és már telefonon megkapja az árajánlatot! Valóban lehetnek ilyen „rutinos” klímaszerelők?

Vegyük sorba miért is fontos a felmérés!

Minden ingatlan más és más. Ahhoz, hogy valóban a legmegfelelőbb klímakészülék legyen kiválasztva mindenképpen tudni kell az adott ingatlan adottságait.

  • mennyire süt a nap?
  • tetőtérbe kell felszerelni a készüléket?
  • fűtésre is használná a klímát?
  • mekkora a hűtendő/ fűtendő tér?
  • milyen az áramellátás?
  • mekkora üvegezett felület van?
  • társasházban lakik?
  • Szeretné Wifi-vel vezérelni a klímaberendezést?
  • stb…

Ezen tényezők mindegyike befolyásolja, hogy milyen teljesítményű klímakészülékre lesz szükség, esetleg milyen módon lehet megoldani, hogy elég legyen egy kisebb teljesítményű berendezés is. A megfelelően kiválasztott klímával pénzt lehet megtakarítani.

Ezért is preferáljuk a helyszíni felmérést, mert így valóban személyre tudjuk szabni az ajánlatunkat.

Cégünknél Pest megye és Budapest legtöbb kerületében ingyenes a felmérés.

A leendő klímatulajdonosokkal a klíma felmérés alatt meg kell ismertetni azokat a lehetőségeket, tulajdonságokat, amiket a klímakészülék a hűtésen kívül tudhat.

Fontos, hogy erről beszéljenek egy szakemberrel is, mert lehetnek olyan tulajdonságai a klíma berendezésnek ami az egyik felhasználónak fontos lehet, mint egy allergén anyagok szűrése, más pedig jobban előtérbe helyezi azt, hogy milyen dizájnnal rendelkezik a hűtésre/fűtésre szánt klímaberendezésük.

Most már érthető, hogy miért is fontos látni a lakás berendezési tárgyait, merre is helyezkednek el a bútorok, merre vannak képek a falon. Olyan helyet keresünk a klímának, ahol, a későbbi bútorcserénél sem lesz útban a beltéri egység. A klímaszerelés költségeit tudja csökkenteni a megfelelő helyre helyezett kültéri és a beltéri egység, mert így kevesebb anyagköltéséggel járhat.

A telepítés megbeszélésén túl fontos szót ejteni a megfelelő komfort érzet  kialakításáról is. Egy nem megfelelő helyre helyezett klíma bosszúságot is okozhat! Célszerű elkerülni, hogy szembefújjon a gép, a legtöbb embert zavarja, a szemnek pedig veszélyes is lehet, ha folyamatosan felé áramlik a levegő, mintha széllel szemben menne. Természetesen ezekre megfelelő elhelyezéssel, és a klíma terelőlapjának és sebességének  beállításával szakemberünk megtalálja a legjobb megoldást.

Most már Ön is láthatja, hogy mennyire összetett dolog a megfelelő klíma berendezés kiválasztása és a helyes telepítés megtervezése!

Ezután is elfogadna egy csak telefonon egyeztettet „személyre szabott” ajánlatot?

Kapcsolatfelvétel

Egy jó klímaberendezés mindenben megfelel a modern kor elvárásainak.
A kiválasztáshoz viszont szakemberre van szükség. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi segítjük Önt szakmai tanácsainkkal, ingyenes helyszíni felméréssel!

Ajánlatkérés

A következő adatok megadásával segítheti az ajánlattételt: