Klímaszerelés menete

1. Felmérés, előkészítés

A klímaszerelés megrendelése után egy előre leegyeztetett időpontban a pontosan kiérkező szerelőkkel még egyszer, közösen a megrendelővel véglegesítik a légkondicionáló kültéri és beltéri egység helyét, a klíma készüléket összekötő elektromos és rézcsövek vezetékeinek útvonalát, a kondenzvíz elvezetést és az elektromos betáplálás kiépítését.

2. Klímaszerelés megkezdése előtt

A klímaszerelés megrendelése után egy előre leegyeztetett időpontban a pontosan kiérkező szerelőkkel még egyszer, közösen a megrendelővel véglegesítik a légkondicionáló kültéri és beltéri egység helyét, a klíma készüléket összekötő elektromos és rézcsövek vezetékeinek útvonalát, a kondenzvíz elvezetést és az elektromos betáplálás kiépítését. Szakembereink a felmerülő kérdésekre készséggel álnak ügyfeleink rendelkezésére. Segítenek kollégáink a megrendelőink számára, műszakilag és esztétikailag a legelőnyösebb kialakítás megvalósításában.

3. Klímaszerelés induló szakasza

A klímaszerelés során, első lépésben a beltéri egység alaplapját rögzítjük fel a falra, majd a rézcsövek és elektromos kábelek útvonalának kiépítése következik dekorcsatornában, igény esetén falhoronyban. A klímaberendezés kültéri és beltéri egység összekötéséhez az épület falazatán egy 5,5 cm átmérőjű faláttörést szükséges kialakítani a megfelelő helyen. A következő lépés a klíma készülék kültéri egység megerősített és rezgéscsillapított fali tartókonzolját felszereljük az előre egyeztetett helyre, kb. 3-4 m külső szerelési magasságig. Ezen magasság feletti kültéri egység kihelyezése létráról nem, vagy csak némely esetben oldható meg.

klímavillám klímatelepítés pécelen

4. Légkondicionáló berendezés szerelés középső szakasza

A klímaszerelés következő pontja a légkondicionáló beltéri és kültéri egység egy szigetelt kimondottan erre gyártott rézcső pár összekötésével folytatódik. A kondenzvíz elvezetése után az elektromos betáplálás kiépítése a megrendelő által biztosított 230 V-os fali csatlakozó aljzatról, vagy direkt bekötéssel egy megfelelő méretű kismegszakítóval ellátott külön áramkörön történik. Az elektromos bekötés típusát a légkondicionáló berendezés mérete, ennek következményében áramfelvétele határozza meg. Szakembereink elektromos végzetségük révén ezen kérdésekben is ki fogják tudni elégíteni leendő ügyfeleink igényeit.  

klímavillám klímatelepítés beltéri pécelen
klímavillám klímaszerelés utáni üzembe helyezés

5. Klímaszerelés utolsó szakasza

Miután felszerelésre került a klímaberendezés beltéri és kültéri egysége és a csővezetékek, elektromos kábelek is kiépítésre kerültek megkezdődik az utolsó fázis. A csővezetéket elsőnek nyomáspróbával ellenőrizzük, majd ezután a rendszerben maradt esetleges nedvességet vákuumozással távolítjuk el. Ha minden értéket megfelelőnek találunk és a kiépített rendszer tökéletes, megkezdjük a rendszer hűtőközeggel való feltöltését (a kültéri egység már tartalmazza egy normál telepítéshez elegendő hűtőközeg mennyiségét).  Ezt követően az elektromos hálózati tápellátást biztosító vezeték is bekötésre kerül. A klímaberendezésünk most már elindítható, az első működését nyomásmérő műszerekkel ellenőrizzük, hogy a teljesítménye a forró nyári napokon is megfelelő legyen.

6. Klímaberendezés átadása

Kollégáink pontról pontra részletesen bemutatják, hogyan is működik a légkondicionáló berendezés, ellátják jó tanácsokkal, hogy a későbbiekben a legoptimálisabban tudják használni a légkondicionáló berendezést. Kitöltenek egy telepítési jegyzőkönyvet, átadják a garanciális papírokat, majd megbeszélik a klíma későbbi karbantartását.

klímavillám klímaszerelés után,klímafűtes, üzembe helyezés

Kapcsolatfelvétel

Egy jó klímaberendezés mindenben megfelel a modern kor elvárásainak.
A kiválasztáshoz viszont szakemberre van szükség. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi segítjük Önt szakmai tanácsainkkal, ingyenes helyszíni felméréssel!

Ajánlatkérés

A következő adatok megadásával segítheti az ajánlattételt:

5/5