Klímaszerelés menete

1. Felmérés, előkészítés

A klímaszerelés megrendelése után egy előre leegyeztetett időpontban a pontosan kiérkező szerelőkkel még egyszer, közösen a megrendelővel véglegesítik a légkondicionáló kültéri és beltéri egység helyét, a klíma készüléket összekötő elektromos és rézcsövek vezetékeinek útvonalát, a kondenzvíz elvezetést és az elektromos betáplálás kiépítését.

2. Klímaszerelés megkezdése előtt

A klímaszerelés megrendelése után egy előre leegyeztetett időpontban a pontosan kiérkező szerelőkkel még egyszer, közösen a megrendelővel véglegesítik a légkondicionáló kültéri és beltéri egység helyét, a klíma készüléket összekötő elektromos és rézcsövek vezetékeinek útvonalát, a kondenzvíz elvezetést és az elektromos betáplálás kiépítését. Szakembereink a felmerülő kérdésekre készséggel álnak ügyfeleink rendelkezésére. Segítenek kollégáink a megrendelőink számára, műszakilag és esztétikailag a legelőnyösebb kialakítás megvalósításában.

3. Klímaszerelés induló szakasza

A klímaszerelés során, első lépésben a beltéri egység alaplapját rögzítjük fel a falra, majd a rézcsövek és elektromos kábelek útvonalának kiépítése következik dekorcsatornában, igény esetén falhoronyban. A klímaberendezés kültéri és beltéri egység összekötéséhez az épület falazatán egy 5,5 cm átmérőjű faláttörést szükséges kialakítani a megfelelő helyen. A következő lépés a klíma készülék kültéri egység megerősített és rezgéscsillapított fali tartókonzolját felszereljük az előre egyeztetett helyre, kb. 3-4 m külső szerelési magasságig. Ezen magasság feletti kültéri egység kihelyezése létráról nem, vagy csak némely esetben oldható meg.

4. Légkondicionáló berendezés szerelés középső szakasza

A klímaszerelés következő pontja a légkondicionáló beltéri és kültéri egység egy szigetelt kimondottan erre gyártott rézcső pár összekötésével folytatódik. A kondenzvíz elvezetése után az elektromos betáplálás kiépítése a megrendelő által biztosított 230 V-os fali csatlakozó aljzatról, vagy direkt bekötéssel egy megfelelő méretű kismegszakítóval ellátott külön áramkörön történik. Az elektromos bekötés típusát a légkondicionáló berendezés mérete, ennek következményében áramfelvétele határozza meg. Szakembereink elektromos végzetségük révén ezen kérdésekben is ki fogják tudni elégíteni leendő ügyfeleink igényeit.  

5. Klímaszerelés utolsó szakasza

Miután felszerelésre került a klímaberendezés beltéri és kültéri egysége és a csővezetékek, elektromos kábelek is kiépítésre kerültek megkezdődik az utolsó fázis. A csővezetéket elsőnek nyomáspróbával ellenőrizzük, majd ezután a rendszerben maradt esetleges nedvességet vákuumozással távolítjuk el. Ha minden értéket megfelelőnek találunk és a kiépített rendszer tökéletes, megkezdjük a rendszer hűtőközeggel való feltöltését (a kültéri egység már tartalmazza egy normál telepítéshez elegendő hűtőközeg mennyiségét).  Ezt követően az elektromos hálózati tápellátást biztosító vezeték is bekötésre kerül. A klímaberendezésünk most már elindítható, az első működését nyomásmérő műszerekkel ellenőrizzük, hogy a teljesítménye a forró nyári napokon is megfelelő legyen.

6. Klímaberendezés átadása

Kollégáink pontról pontra részletesen bemutatják, hogyan is működik a légkondicionáló berendezés, ellátják jó tanácsokkal, hogy a későbbiekben a legoptimálisabban tudják használni a légkondicionáló berendezést. Kitöltenek egy telepítési jegyzőkönyvet, átadják a garanciális papírokat, majd megbeszélik a klíma későbbi karbantartását.

Kapcsolatfelvétel

Egy jó klímaberendezés mindenben megfelel a modern kor elvárásainak.
A kiválasztáshoz viszont szakemberre van szükség. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi segítjük Önt szakmai tanácsainkkal, ingyenes helyszíni felméréssel!

Ajánlatkérés

A következő adatok megadásával segítheti az ajánlattételt: