Klíma karbantartás és tisztítás

Sokan úgy gondolják, hogy a klímakarbantartás egy „szükséges rossz” dolog a garancia megőrzése érdekében. Pedig ez nem így van! Vegyük sorra miért is FONTOS a klímaberendezésünket karbantartani.

MIÉRT FONTOS A RENDSZERES KLÍMATISZTÍTÁS?

Lélegezzen be TISZTA levegőt!

A klíma, mely az egész család kényelmét szolgálja a nyári melegben vagy a téli hidegben, akár veszélyeztetheti is szeretteink egészségét, ha nem fordítunk kellő figyelmet a karbantartásra.

A beltéri klímaegységünknél nedvesség, sötétség és is hűvös van, így az tökéletes táptalajként szolgál a baktériumok és a penészgombák villámgyors, robbanásszerű elszaporodásához. Megtelepednek a klíma belső felületén és minden egyes bekapcsolásnál a légtérben szétteríti a kórokozókat, spórákat. Ezek a szennyeződések befolyásolják a levegő minőségét és jelentős egészségügyi problémát okozhatnak. A belélegzett levegő asztmát, allergiás tüneteket, köhögést, fejfájást, orrfolyást, súlyosabb esetekben legionella betegséget és tüdőgyulladást is okozhat.

Növelje meg a klíma élettartamát!

Klímánkat is ugyanúgy karban kell tartani, ahogy minden eszközünket, amit hosszan és megbízhatóan szeretnénk használni. Ha Ön egy új autó vásárlását követően nem végzi el az éves szervízelést/karbantartás (légszűrőcsere, olajcsere stb.) ott is nagy eséllyel a motor élttartamát rövidíti le, hamarabb jelentkeznek a komolyabb problémák. Ez a légkondicionáló berendezés esetében sincsen máshogy. Ha a rendszer kivitelezése megfelelően megtörtént akkor a karbantartás nagy részét a tisztítás fogja lefedni. Egy nem megfelelően tisztított gép fokozott üzemállapotban fog majd dolgozni, mert a koszos, szennyezett gépnek nagyobb munkát kell végeznie egy adott teljesítmény eléréséhez, így annak kopása nagyobb lesz és vele együtt az élettartama csökken.

A rendszeres tisztítással évekkel meghosszabbíthatja klímája élettartamát.

Takarítson meg pénzt!

Az elszennyeződött légkondicionáló akár 30%-kal több energiát használ fel, mint egy rendszeresen tisztított. Az idő előrehaladtával a kondenzátorra és az elpárologtatóra rakódott szennyeződések mind-mind felületcsökkentő szereppel bírnak. Az elkoszolódott hőcserélőkön nehezebben megy végbe a hő leadása/felvétele, így a beállított hőmérsékletért nagyobb teljesítményt kell felvennie a klímának. Ha a ventilátort szennyeződés borítja, nem tud elegendő levegőt átáramoltatni a készüléken, ezért növelni fogja annak sebességét. Egy tiszta berendezésen általában másfélszer több levegő tud átáramolni, mint egy elkoszolódott berendezésen. Ezt a többlet energiát, amit áram formájában biztosítani kell a klímánknak már mi is megérezzük, a pénztárcánkon!

Miért velünk végeztesse a klímatisztítást?

Mert a nálunk vásárolt és általunk beszerelt klímakészülékekre garanciával megegyező, – akár 10 év – szerelési garanciát biztosítunk! Ennek egyedüli feltétele, hogy az általunk adott garancia levelet és a klímaszerelőnkkel az előre megbeszélt és elvégzett karbantartási munkálatot elvégeztesse és azt a karbantartási jegyzőkönyvbe dokumentálva megőrizze.

Oldalfali split klíma karbantartás ára

A klíma karbantartás ára tartalmazza

A karbantartási díj nem tartalmazza a kondenzvíz elvezetés módosítását, és a készülék egyéb hibáinak javítását, átalakításokat, alkatrészek cseréjét, korróziós felújításokat, zajmentesítést. Nem tartalmazza továbbá az esetleges állványozás, illetve ipari alpintechnikát igénylő munkálatokat, ennek ára külön megállapodás tárgyát képezi. Ezen munkálatokat a Megrendelő kérésére külön díjazásért elvégezzük!

Kapcsolatfelvétel

Egy jó klímaberendezés mindenben megfelel a modern kor elvárásainak.
A kiválasztáshoz viszont szakemberre van szükség. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi segítjük Önt szakmai tanácsainkkal, ingyenes helyszíni felméréssel!

Ajánlatkérés

A következő adatok megadásával segítheti az ajánlattételt: